Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Původ těchto energetických nesmyslů je v Bruseli, ale chytli se toho místní ekofanatici, duchovními otci jsou Moldan, Ambrozek a Bruslík. Obdobné to je (stejný původ) s přiléváním toho zeleného svinstva do nádrží, vymysleli to v Bruseli, ale chytli se toho místní v čele s Babišem. Nejdřív si to musel u poslanců (ODS, ČSSD) zaplatit, ale prodloužení si již zajistil sám spolu s lidovci - zařizoval mu to jakýsi Jurečka.

0 0
možnosti

R95a39d52e33k 77S68e29m32a

27. 5. 2019 18:36

bylo to ale na základě nařízení EU o přechodu na OZE. my jsme zaostávali, takže abychom se zalíbili v EU, byla vypsána tato podpora...

0 0
možnosti

Kdyz ma nekdo na trhu takovou pozici jako CEZ je to jasne. A domnivam se, ze na jine to svadeji jen jim placeni pisalkove.

A nejjednodussi je to svest na nekoho v zahranici, o kterem nic nevime.

0 1
možnosti

R55a26d66e57k 69S79e92m14a

27. 5. 2019 18:34

ale my víme, co si vymyslela EU ohledně OZE a není tomu konec.

0 0
možnosti

Nevím, kdo nám elektřinu chce zdražit. Ale vím, kdo nám jí už zdražil. Ta jména si můžete přečíst zde http://www.psp.cz/en/sqw/hlasy.sqw?G=38530. Za povšimnutí stojí, že jediná strana, která byla proti byla ODS.

2 0
možnosti
Foto

Německo postupně dochází k závěru přechod z fosilních paliv a jádra na obnovitelné zdroje energie jsou cíle v praxi nedosažitelné. Německo muselo přiznat, že termíny pro postupné vyřazování uhlí bude nutné posunout a že závazky týkající se snížení emisí skleníkových plynů do roku 2020 nedokáže naplnit. Navzdory aktivistům z organizace Greenpeace byl loni v Severním Porýní-Vestfálsku dokonce zbourán kostel z 19. století, který musel ustoupit uhelnému dolu. Za posledních pět let stál přechod na obnovitelné zdroje německou státní kasu asi 32 miliard eur ročně. Navzdory obrovským finančním nákladů však odpor k Energiewende na německém venkově sílí. Proces rozšiřování větrných a solárních elektráren tak v Německu vázne a nedaří se ani budování nových přenosových vedení – ze 7 700 kilometrů, které jsou zapotřebí, bylo zatím postaveno jen osm procent. Nákladné je i „skladování“ elektřiny a řada projektů se jeví jako neefektivní. Obnovitelné zdroje, které jsou nákladné na zdroje i půdu, trpí neduhy. Solární farmy zabírají 450krát víc půdy než jaderné elektrárny a větrné elektrárny 700krát území víc než nádrže na zemní plyn, aby přitom vyrobily stejné množství energie.

4 0
možnosti
Foto

Myslíte, že ekologičtí aktivisté mají takovou pozici a moc? A že si právě oni postavili nejvíce fotoelektráren? Když zapátráte, do čí kapes tečou penízky, zjistíte pravého pachatele.

2 1
možnosti

No, že bychom svítili ekologičtěji, obnovitelněji a přitom bez investic a levněji, to snad čekal jen opravdu velký optimista. Jinak zkuste za něco demonstrovat v Číně nebo Rusku, ale vezměte si něco na hlavu a na záda.

0 0
možnosti

Je smutné, že se stále omílí Čína jako největší znečišťovatel. Přitom na 1 obyvatele vyprodukuje ČR více znečištění, než jmenovaná Čína. A co se týká solárního boomu, víc než ekologové vidím zlo v tehdejší vládě ČSSD, která to umožnila, podepsala a její politikové se na tom finančně podíleli. Tam směřujte svůj hněv. Zelení měli ve vládě nějakých 5%. Bez socanů by nic nešlo.

3 2
možnosti

Zelení připravovali pro tyhle blbosti půdu. Nebýt zelených (ať už v politice nebo ještě víc v různých nátlakových skupinách), neměl by nápad zadotovat si (částkou odpovídající několika blokům JE) výrobu dražší elektřiny ani tu nejmenší šanci.

4 1
možnosti

P61a75v87e21l 81H57e65k

26. 5. 2019 9:25

Hlavním strůjcem byla poslankyně Šedivá ( ČSSD ) a její pozměňovací návrh, není nutné vše svádět na ekoaktivisty.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS